For English read below

Hoi allemaal! Fijn weekend! In een poging om balans in mijn leven en in mijn blog te houden, schrijf ik deze keer niet over theorie, maar in plaats daarvan over leuke en queer methodes om een rolstoel te pimpen. 

Amerikaan zijn betekent dat iedere feestdag de versiering een klein beetje over de top is. Of je dit nu irritant of vertederend vindt, het is nu eenmaal zo, en Pride is geen uitzondering. In juni wordt een hele maand lang Pride gevierd met parades en festivals en feestjes. Dit jaar wordt dat natuurlijk allemaal gecancelled, maar ik dacht dat deze post een goed eerbetoon zou zijn en een manier om toch in de feeststemming te komen terwijl we wel de gepaste afstand houden. 

Voor we beginnen wil ik een kleine kanttekening plaatsen, dat ik niet een eigen rolstoel heb. Ik heb de designs daarom getest op een fiets, waardoor ze wellicht niet perfect vertalen, maar het komt wel in de buurt!

De eerste (en gemakkelijkste) manier is naar mijn idee met handvat kwasten. Omdat we met de gay Pride bezig zijn heb ik gekozen voor een regenboog kleuren thema, maar dit kun je natuurlijk aanpassen. Ik heb hiervoor twee manieren bedacht. 

Om te beginnen, zijn cadeaulinten (indien je die hebt) een perfecte manier om thuis kwasten te maken. Ik had er een aantal, niet in regenboog kleuren, maar toch wilde ik ze meenemen in deze blog, zodat iedereen de techniek kan zien.

 1. Verzamel de linten in de gewenste kleur.
 2. Knip stukken af die twee keer zo lang zijn als de lengte die je uiteindelijk wil en vouw deze door de helft. 
 3. Optioneel: krul het lint door eroverheen te gaan met een schaar. Hoe je dat doet kun je 

in deze youtube video zien: https://www.youtube.com/watch?v=LIWwgVumqKY

Als alternatief voor de linten, als je die niet hebt, kun je ze ook zelf maken met papier en stiften. 

 1. Vouw een stuk papier in zoveel stroken als je kleuren wil. Ik heb mijn papier in zes stukken gevouwen zodat ik er eentje voor iedere kleur in de regenboog had. 
 2. Knip langs de vouwen.
 3. Kleur iedere strook in de gewenste kleur, dat hoeft zeker niet perfect!
 4. Vouw deze stroken zodat ze een zigzag-vorm maken en knip ze vervolgens in repen van de gewenste breedte. Ik heb die van mij door de helft geknipt. 
 5. Niet de repen aan elkaar.
 6. Plak ze met tape of plakband aan de handvatten van je rolstoel. 

Nu zijn de wielen aan de beurt! Mijn ultieme favoriet is om die te versieren met verfstalen. Helaas had ik die niet bij me, en ik zit opgesloten in quarantaine. Maar ik heb een foto toegevoegd zodat je kan zien waar ik het over heb. Ik wilde zien of ik zo’n soort look ook in quarantaine kon bereiken, dus ik ben aan de slag gegaan. Net zoals eerder ben ik begonnen met stukken papier te knippen in het formaat van een verfstaal. Daarna heb ik ze ingekleurd en er wat designs op getekend omdat ik dacht dat dit het geheel wat spannender zou maken. Ik vind ze best goed gelukt! Daarna heb ik iets vergelijkbaars gedaan als op de foto met de verfstalen. Ik heb de stips tussen de spaken geweven en zowel de boven als onderkant vastgeplakt met tape voor iets meer structurele integriteit. Ik heb dit ‘s nachts gedaan, dus ik wilde wachten tot de zon op was de volgende dag met het maken van een foto, maar het ging regenen! En het regent nog steeds! Dus helaas heb ik geen foto en zul je me moeten geloven als ik zeg dat het er goed uitzag!

Dus, dat zijn mijn gemakkelijke, doe het zelf vanuit huis, queer manieren om een rolstoel te pimpen. Hopelijk vonden jullie het leuk!


Hey everyone! Happy weekend! In an effort to maintain balance in both my life and in my blog this post is not about theory at all, but instead about fun and queer ways to decorate wheelchairs.

Being American means that for every single holiday we go a little bit too hard with the decor. Whether you find this irritating or endearing it happens to be the truth, and Pride is no exception. In June, we celebrate the whole month long with parades and festivals and parties. Obviously this year all of that has been cancelled so I thought that this post would be a good homage and way to get in the celebratory mood while still maintaining safe social distancing.

Before I get into it i just want to say as a quick disclaimer that I do not actually have a wheelchair, so these designs were tested out on a bike instead and thus may not translate perfectly, but they should be pretty close.

The first, and I believe easiest way, to queer up a wheel chair is with some handle tassles. Because we’re doing gay pride, I opted for a rainbow colour scheme, but this is also easily modified. I came up with two ways to achieve tassels.

First, if it’s available to you, present ribbon is a perfect way to create tassels at home. I had some, but not in rainbow colour scheme but I wanted to include it so that everyone could see the technique

 1. Gather the ribbon in the colours you desire.
 2. Cut pieces that are twice as long as the length you want in your final product. We will be folding these in half. 
 3. Optional: I curled my ribbon by running it over with a scissor. This youtube video https://www.youtube.com/watch?v=LIWwgVumqKY does a good job of explaining the technique

An alternative to the ribbon, if you don’t have any on hand, is to make some using paper and pens. 

 1. Get a sheet of paper and fold it into as many strips as you want colours. I folded my sheet into six, one for every colour of the rainbow
 2. Cut down the folds.
 3. Colour each section the colour you want. It definitely doesn’t have to be perfect
 4. Fold these pieces so that they crinkle in a zig-zag shape. When folded you can cut them into strips of your desired width (make sure you don’t cut off the folds!). I cut mine in half.
 5. Staple these strips together
 6. Tape them to your handles! I love how these look

Next up we have wheels! My all time favourite way to queer up wheels is by decorating them with paint swatches. Unfortunately I didn’t have any on hand and I am under lock-down, but I’ve included a photo so you know what I’m talking about.I wanted to see if there was a way that this sort of look could be achieved in quarantine so I got to work. Much like before I started with cutting out pieces of paper into the size of a paint chip. I then coloured them and I drew on some designs because I thought it might spruce the thing up.  Thougth they turned out pretty good! 

 From here I did something very similar to what the photo does with the paint chips. I weaved them in between bars and taped both the top and the bottom to the spikes for a little bit more structural intergrity. I did this at night so I was going to wait until the sun rose the next take to get a nice photo of it on my bike but it rained! And is still raining! So unfortunarty i didn’t manage to get a photo so you’ll just have to trust me when I tell you how good it looked.

Alright, everyone. Those are my easy, at-home ways to queer up wheelchairs! Hope you enjoyed!