For English read below

Hallo iedereen! Welkom terug bij mijn blog. Dit is de laatste blog van de serie, wat jammer! Hoewel mijn officiële stage op zijn einde loopt, hoop ik betrokken te blijven bij Stichting Heppie Seks, en wie weet? Misschien schrijf ik af en toe nog een paar blogs. Hoe dan ook, naarmate we ten einde lopen en omdat ik thuis steeds meer tijd in isolatie doorbreng, wilde ik een bericht plaatsen over mediarepresentatie.

Dit zijn mijn Top 5-films die de thema’s queerness en handicap gebruiken. Dit zal helpen om de tijd in quarantaine door te brengen.

Margarita with a Straw:

Deze film is een van mijn favorieten. Het toont twee gekleurde vrouwen die verliefd worden. De hoofdrolspeler, Laila, is een Indiase vrouw met een hersenverlamming die naar New York gaat om te studeren en op een wilde reis van zelfontdekking belandt. Het is mooi en rommelig gedaan. Ik kan het niet vaak genoeg aanbevelen

Special:

Dit is technisch gezien een tv-show, maar met slechts 8 afleveringen van 20 minuten is de inspanning van 3 uur net zo lang als sommige films die ik heb bekeken. Deze show is geschreven en gemaakt door Ryan O’Connell, een homoseksuele man met hersenverlamming, hij heeft tevens de hoofdrol. Het is leuk, het plot is luchtig, maar het is speciaal (pun intended) om het verhaal van de man zelf te zien.

The Way he Looks:

Een coming of age film over een jonge blinde man die voor het eerst verliefd wordt. Ik ben hier een beetje bevooroordeeld over omdat ik zelf nog maar 20 jaar oud ben, maar ik hou van een goede tienerromantiek, en deze levert

Morgan:

Deze film wijkt een beetje af van de anderen op deze lijst omdat de hoofdpersoon door een fietsongeval een dwarslaesie oploopt. Deze film voelt voor mij persoonlijk meer als een ‘sportverlossingsfilm’ of wat dan ook, maar er zijn wat ontroerende momenten in zijn relatie waarin hij leert zijn nieuwe realiteit te accepteren.

Crip Camp:

Ik overtreed de regels hier helemaal, want er is helemaal geen queerness in deze film, maar het is nieuw en ik vind het zo leuk dat ik voelde dat ik het op deze lijst moest zetten. Deze documentaire draait helemaal om de toegankelijkheidsbeweging in de Verenigde Staten, maar het begint allemaal in een radicaal jaren 70 kamp voor gehandicapte kinderen. Het is aangrijpend, slim en leerzaam en ik raad het ten zeerste aan.

Hey everyone! Welcome back to the blog. This is scheduled to be the last blog of the series which is so sad. But although my official internship is coming to a close, I hope to stay involved with Stichting Heppie Seks, and who knows? Maybe I might even write a few more blogs now and again.

Anyways, as we’re coming to a close and as I continue to spend more and more time in isolation at home I wanted to do a post about media representation.

These are my Top 5 Movies that have queer and disabled representation to help pass the time in quarantine.

1. Margarita with a Straw
    1. This movie is one of my favourites. It stars two women of colour who fall in love. The lead, Laila, is an Indian Woman with cerebral palsy who goes to New York for college and ends up on a wild- journey of self-discovery. It’s lovely and messy and beautifully done. I can’t recommend it enough
  2. Special
    1. This is technically a TV show, but at only 8 episodes that are 20 minutes long, the 3 hour endeavor is as long as some of the movies I’ve watched. This show is written, created, and starred in by Ryan O’Connell, a gay man with cerebral palsy. It’s fun, the plot is light-hearted but it is special (pun-intended) to see the story told by the man himself.
  3. The Way he Looks
    1. A coming of age film about a young blind man who falls in love for the first time. I’m a little biased here because I myself am a mere 20 years old, but I love a good teen romance, and this one delivers
  4. Morgan
    1. This film is a little different from the others on this list because the lead suffers a spinal-cord injury due to a biking accident. This one feels more like a sports redemption film than anything else to me personally, but there are some touching moments in his relationship where he learns to accept his new reality.
  5. Crip Camp
    1. I’m totally breaking the rules here, because there isn’t really queerness in this film at all, but its new and I love it so much I felt I had to put it on this list. This documentary is all about the accessibility movement in the United States, but it all begins at this radical 1970s camp for disabled kids. It is poignant and clever and educational and I highly highly recommend.