Mijn naam is Donovan Claessen, ik heb Spinale Musculaire Atrofie type 2. Dit is een aangeboren spierziekte die steeds erger wordt.

Ik kom uit een heel liefdevol gezin met 3 jongere broertjes en 2 hele positieve ouders.
Ik ben opgevoed met het denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Als ik iets niet kon dan ging ik samen met mijn ouders een manier zoeken waarop ik dezelfde ervaring zou hebben. Zo werd ik scheidsrechter op het trapveldje bij ons achter en sleepten ze me tijdens een wintersport vakantie in een zeil een berg op zodat ik bovenop de top van het uitzicht kon genieten.
In de puberteit kwam ik er helaas achter dat er wel degelijk één ding was dat ik niet kon en waar mijn ouders me niet bij konden helpen. Ik begon meisjes interessant te vinden, maar het bleek nogal een uitdaging voor me om te zorgen dat de meisjes mij ook interessant zouden vinden. Mijn spierkracht was al zover afgenomen dat masturberen niet mogelijk was.
Dit leidde aanvankelijk tot een hoop frustratie. Vooral omdat mijn vrienden deze ontwikkeling wel doormaakten. Uiteraard werd hun seksleven uitvoerig besproken onder het genot van een biertje.
Op mijn 23e ontmoette ik mijn ex-vriendin. Met haar heb ik uiteraard wat ervaring opgedaan maar ook ontdekte ik dat de gebrekkige ontwikkeling die ik heb doorgemaakt in mijn puberteit ervoor heeft gezorgd dat ik een vrij hoge behoefte had.
Sinds het uit is met mijn ex-vriendin ben ik aanzienlijk minder seksueel actief. Het is lastig om vrouwen te vinden die open staan voor seks met mij en een escort inhuren is met mijn uitkering niet te betalen.

Natuurlijk hebben mensen aangeboden om geld te geven, maar dat heb ik altijd afgewezen. Waarom? Er is een groter probleem: een maatschappelijk probleem. Als ik geld aanneem van iemand is er 1 persoon geholpen, als deze stichting een succes wordt zijn er veel meer mensen geholpen.
Ik heb ermee leren leven, maar ik vind het oneerlijk dat we in een maatschappij leven waarin er zo’n groot taboe ligt op seksualiteit en fysieke beperkingen dat er zelfs een hele grote groep mensen met een beperking vergeten zijn dat het natuurlijk is en dat het uiten van je seksualiteit en seksueel actief zijn rechten zijn.
Het ontzeggen van dit recht is hetzelfde als iemand het recht ontnemen om mens te zijn. Dit taboe moet doorbroken worden en daar wil ik wel voor vechten!