Mijn naam is Myrthe Spelbos. Seksualiteit is voor mij een fundamentele basis van ‘mens-zijn’. Ieder mens heeft behoefte aan liefde en fysiek contact: een knuffel, een streling, seks… Voor mensen met een fysieke beperking is het enige fysieke contact dat zij hebben soms gebaseerd op algemene dagelijke verzorging. Hoe frustrerend en beperkend is het voor je humaniteit wanneer je jezelf niet eens kan liefkozen en seksueel kan ontladen? Wanneer de oordelen vanuit de maatschappij het lastig maken om een sekspartner te vinden? Dit kan komisch klinken, totdat het de realiteit is.

Ik heb een bachelor Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en een Premaster aan de Universiteit voor Humanistiek. Ik wil de kennis die ik hierbinnen heb opgedaan inzetten binnen Stichting HEPPIE Seks om de kwaliteit van leven voor mensen zoals Don te verbeteren door zijn stem te verspreiden en daar een platform aan te geven.

Ik voel een passie om ervoor te zorgen dat mensen met een ernstige fysieke beperking zich nooit meer alleen voelen in hun worsteling met seksualiteit en de oordelen hierover binnen de maatschappij.

Mijn doel is bereikt als seksualiteit onder mensen met een fysieke beperking bespreekbaar is en iets is wat normaal en gefaciliteerd wordt is in plaats van een ‘niet te bespreken levensbehoefte’. Daar gaan we voor!