Mijn naam is Valerie Inderfurth. Ik ben opgegroeid met een tekenaar als vader, wat betekende dat mijn huis als kind volhing met potloodtekeningen van naakte vrouwen (een van de dingen die mijn vader het liefste tekende). Seksualiteit is voor mij nooit iets geweest waarvoor je je hoefde te schamen, maar juist iets moois en puur menselijks. Pas later in mijn leven ontdekte ik dat dit niet voor iedereen zo is.

Ik ben opgegroeid met een passie voor kunst, muziek en het helpen van mensen. Ik ben een echte levensgenieter en het in vrijheid ontdekken en ontplooien van mijn eigen seksualiteit heeft een belangrijke rol gespeeld in het vormen van de vrouw die ik nu ben.

Ik heb een master behaald binnen de psychologie, ook hier bleef het thema seksualiteit me interesseren wat ertoe leidde dat ik binnen mijn minor ook een aantal vakken hierover heb gevolgd, zoals: antropologie van gender, seksualiteit en het lichaam. En dat ik bijvoorbeeld ook, voor mijn studie, een paper heb geschreven over gender identiteit.

Momenteel ben ik werkzaam binnen de jeugdzorg, maar het onderwerp seksualiteit bleef me trekken. De struggle van een van mijn beste vrienden met seksualiteit door zijn fysieke beperking wakkerde in mij een vurige motivatie aan om iets te veranderen. Om voor hem en anderen met dezelfde worsteling seksualiteit uit de taboe te halen en beschikbaar te stellen.

Zo ben ik op het idee gekomen om een stichting op te richten om Don en anderen met hetzelfde probleem als Don te helpen.